Ons team

Graag zetten wij elke renner van ons team even in de spotlights. Ieder van ons zal toelichten wat de persoonlijke drijfveer is om dit engagement aan te gaan. 

1000 kilometer fietsen, voor Kom op tegen Kanker.... We hebben ondertussen perfect begrepen dat het een intense ervaring zal worden maar we zijn er klaar voor!

Hallo!

Ik ben Tom Breugelmans, 43 jaar, en salesmanager van een verkoopsteam van het merk BH Bikes. Ik heb 3 prachtige kinderen en ik heb de eer de kapitein te mogen zijn van dit geweldige team. In 2018 had ik zelf prijs. Een stevige tumor had zich genesteld in mijn rechtersinus. Na een zware operatie en 6 maanden revalidatie was het ergste gepasseerd. Er zouden nog verschillende operaties volgen om uiteindelijk zo een goed mogelijk resultaat te bereiken. De onwaarschijnlijke specialisten die zich om mij hebben bekommerd, hebben een topresultaat bereikt. Ik kan terug glimlachen naar de wereld. Tot op heden is de kanker nog niet teruggekomen. Ik prijs mezelf dan ook gelukkig. Ik heb veel geluk gehad en ben bij een fantastisch team van dokters, kinesisten, logopedisten en tandarts terecht gekomen. Telkens was hun kennis van zaken en motivatie voor mij een enorme inspiratie. Mijn behandelingen zijn voorbij maar de cirkel is pas rond als ik echt iets kan terugdoen. Daar is de 1000 km perfect voor. Het is mijn manier om mijn situatie om te zetten naar iets positief en als ik kan bijdragen aan alle helden in de geneeskunde, dan geef ik me volledig. Als ik me hierbij kan omringen met mijn naaste vrienden en familie, dan kan alles.

Tom

Hallo,

Ik ben Gert Kerstens. Ik ben 42 en tewerkgesteld als Inspecteur van Politie. Ik heb samen met mijn partner een zoontje van ruim anderhalf jaar oud.

Sinds enkele jaren kwamen de onheilspellende tijdingen van mensen die getroffen werden door kanker dichterbij dan mij lief was. Her en der hoorde ik van mensen dichtbij of veraf, dat ze verliezen leden, verschrikkelijke chemotrajecten moesten doorlopen, zware operaties moesten ondergaan of zelfs afscheid moesten nemen van geliefden.

in 2020 is mijn eigen vader na een uiterst korte, ongelijke strijd gestorven aan kanker. De impact van dit immense verlies zindert tot op heden nog steeds door in mijn dagelijks leven.

Toen ik werd gevraagd om mee te participeren in de 1000 kilometer voor 'Kom op tegen Kanker', heb ik geen moment getwijfeld. Eerst en vooral is er het financiële aspect. Er kan mijns inziens niet genoeg onderzoek naar kanker gevoerd worden en onderzoek kost nu eenmaal geld.

En dan is er het sportieve aspect. 125 km fietsen, binnen de vooropgestelde tijd en aan een aannemelijk tempo. Het zal een pittige inspanning worden en er zal voor getraind moeten worden, maar dat is dan maar zo. Soms is 'pijn' en 'afzien' nu eenmaal niet te vermijden.

Bedankt aan iedereen die ons initiatief steunt, op welke manier dan ook. Ik zal er alvast alles mee aan doen om dit verhaal tot een goed einde te brengen.

Gert

Ik ben Tom Namurois, 39 jaar en werkzaam in de sociale sector. Ik ben vader van een prachtige tweeling en zoon. In juni 2019 werden mijn broer (Eric) en ik geconfronteerd met kanker. Niettemin we reeds ervaring hadden met kanker bij onze grootouders, die er helaas op jonge leeftijd aan overleden zijn, was het ditmaal de beurt aan papa. De diagnose was hard, slokdarmkanker met uitzaaiingen. Kans tot genezing was nul. Mijn wereld stortte in en de grond verdween onder mijn voeten. Op 26 maart 2020, midden in corona tijd, hebben we afscheid genomen. Hij was 63, ik 36. Het waren moeilijke tijden. Omdat kanker vaak negatieve connotaties heeft, wil ik er nu iets positief van maken. Als steun voor iedereen die te maken heeft met kanker. Voor de patiënten, maar ook voor hun vrienden en familie. Daarom rijd ik dit jaar met enkele vrienden de 1000 km van Kom Op Tegen Kanker.  

Tom

Ik ben Christoph, zelfstandige en vader van Marthe en Elly.

Ik hoorde rondom mij dat heel veel mensen te maken hadden of mensen kenden met kanker. Voor mij een 'ver van mijn bed' show. Tot we twee jaar geleden het nieuws te horen kregen dat onze vader de diagnose van kanker had gekregen. Op zich een vrij 'onschuldige', behandelbare kanker. Maar door enkele complicaties ging zijn toestand onverwachts heel snel achteruit. Op enkele dagen tijd hebben we afscheid moeten nemen van hem. 67 jaar. Daarna volgde ook onze nonkel en ondertussen kregen we ook te horen dat een goede vriend (Tom, onze kapitein) leed aan deze afschuwelijke ziekte. Een jonge vader met 2 zonen en een pasgeboren dochtertje.

Toen men mij vroeg om mee in dit avontuur te stappen, heb ik geen seconde getwijfeld. We willen dit met zen allen doen om de aandacht te geven aan 'Kom op tegen kanker' en natuurlijk ook om de sportieve uitdaging aan te gaan. Elks hebben we ons eigen verhaal en door dit met zen allen te doen willen we iedereen onze steun bieden en kan er openlijk over gepraat worden.  

Christoph

Hey,

Mijn naam is Eric (42) en mijn verhaal is uiteraard hetzelfde als dat van mijn broer (Tom Namurois).

Wat mij vooral is bijgebleven het voorbije rotjaar is het gevoel van machteloosheid. Het gevoel een helling te moeten te moeten beklimmen die te steil is voor jou en dit terwijl je weet dat er geen doel in zicht is. Hoe goed je ook je best doet, hoe positief je ook in het leven staat: de weg blijft steil omhoog gaan tot jij of je lichaam het begeven.

Toen Tom B. mij vroeg om mee te doen heb ik uiteraard niet getwijfeld. Ik heb nog nooit op een koersfiets gezeten en ik ga serieus afzien die 125 km, maar dat is maar een fractie van het leed dat kankerpatiënten moeten ondergaan. Door zelf af te zien hoop ik dat wij iets kunnen betekenen om die steile helling iets draagbaarder te maken, zodat iemand die aan de voet van de helling hoop heeft en zich niet machteloos hoeft te voelen.

De tijd kan men niet terugdraaien, maar met deze actie hopen wij, samen met jou hulp, te kunnen bouwen aan een wereld waarin de verhalen als deze van mijn ploeggenoten en de mijne tot de uitzondering behoren.

Eric

Hallo,

Mijn naam is Kevin Huygen en ben 36 jaar. Ik werk als technieker voor Lanxess. Ik ben getrouwd en heb een zoontje van 4 jaar als ook een prachtige dochter van 1 jaar.

Ik doe mee aan deze uitdaging omdat ik Tom graag wil steunen na deze moeilijke periode in zijn leven en ook omdat verschillende familieleden de strijd tegen kanker hebben moeten aangaan,

Van sommigen hebben we jammer genoeg afscheid moeten nemen.

Ik ben geen man van veel woorden, maar als ik mijn steentje kan bijdragen door dit team te steunen en mee te rijden, dan doe ik dit graag.

Kevin

Hallo ,

Ik ben Bjorn Van Riet en tewerkgesteld als Afstelvoorbereider in een Chemisch bedrijf.

Samen met mijn vrouw heb ik 2 fantastisch kinderen Rik en Babette.

Enige tijd terug werd ik gevraagd of ik het zag zitten om mee te doen met de 1000km van Kom Op Tegen Kanker.

Ik ben door deze vreselijke ziekte jammer genoeg al enkele mensen verloren waaronder mijn grootmoeders. Ik doe mee in naam van hen en iedereen die getroffen is door deze ziekte.

Ik hoop op deze manier mijn steentje bij te dragen om deze ziekte mee te bestrijden en andere mensen dit leed te besparen.

Bedankt alvast aan iedereen die mee dit goeie doel steunt!

Bjorn

Thijs en Lucas Breugelmans

Lucas en Thijs zijn de flinke zonen van Tom Breugelmans.

2 toppers die zich mee inzetten voor de 1000 Km en vlotjes de km's pakken tijdens hun rit! 

Bjorn Dewachter

Hallo, ik ben Bjorn De Wachter, 32jaar en samen met mijn partner heb ik 2 kindjes, Elise en Louis.

Kanker is momenteel de ziekte van deze generatie. Jong of oud. Via familie ,vrienden of collega's. Iedereen krijgt erop een bepaald moment in het leven wel op één of andere manier mee te maken. Vaak is het een oneerlijke strijd maar vele kunnen ook al geholpen worden en dit door veelvuldig onderzoek dat mede mogelijk gemaakt wordt door acties zoals deze. Onderzoek naar betere behandelmethoden, betere methoden om kanker (vroegtijdig) op te sporen, methoden om deze strijd gelijk te trekken. Ik kan voor mezelf geen reden bedenken om hieraan niet mee te willen helpen en mijn steentje bij te dragen.

Enkele maanden geleden ben ikzelf mijn grootvader verloren na een ongelijke en korte strijd tegen een nog niet te behandelen kanker. Hij was een enorme fan van sport. De wielersport. Om met de 1000km van Kom op tegen kanker dit nu te kunnen doen, is voor mij het mooiste eerbetoon aan hem! Elke km die ik fiets is voor hem!

Dirk Martens

Ik voel me gemotiveerd om deel uit te maken van jullie team voor Kom Op Tegen Kanker. Ik heb van dichtbij ervaren wat voor verwoesting deze ziekte kan aanrichten, met het verlies van meerdere familieleden en vrienden, waaronder mijn vader die op 49-jarige leeftijd overleed. Het is hartverscheurend. Als ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen, is dat het minste wat ik kan doen.Mijn naam is Dirk Martens, geboren op 03/04/1963 te Brugge. Ik werk als dok autovoerder kraanmanspeciale tuigen (DAKSt) bij Port of Antwerp-Bruges. Sport is altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest, en ik ben enthousiast om mijn passie in te zetten voor deze belangrijke zaak.


Met vriendelijke groeten,

Dirk